Svátek má Rostislav

7/2 °C

Milan Schmidt

Milan Schmidt

Právě hraje:
ASONANCE
VAN DIEMANOVA ZEM

10:00 - 14:00

Živé vysílání

ZLÍN FILM FESTIVAL

ZLÍN FILM FESTIVAL

Těšíte se na hudební a filmové hvězdy? Těšíte se správně!

Stejně jako každý rok i letos bude na přelomu května a června Zlín hostit celebrity dětského světa v rámci Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Jeho už 55. ročník se koná od 29. května do 4. června a je otevřený všem generacím.

Na každý den je připraven nejen bohatý filmový, ale také doprovodný program - výstavy, divadelní představení, sportovní odpoledne, koncerty, autogramiády, odborné debaty, workshopy... zábava i poučení.

Pokud bychom z programu měli vybrat, tak rozhodně doporučujeme:

-          zahajovací premiéru pohádky Sedmero krkavců

-          setkání a sportování se známými osobnostmi na Stadionu mládeže SPORŤÁČEK

-          doprovodné výstavy (Adolf Born) a jazzové koncerty (Laco Deczi)

-          tradiční dražbu a výstavu originálních filmových klapek

-          koncerty oblíbených zpěváků a hudebních skupin, jako např. Buty, Dasha, NO NAME, Michal Hrůza a dalších

-          představení letního kina

-          Dny s Českou televizí, s prasátkem Pigy, se Škoda Auto, Enapo den nebo Den rádia Junior

-          casting na představitele syna populárního Štěpána Šafránka v připravovaném filmu Dušana Kleina „Jak básníci čekají na zázrak" (třeba šance právě pro Vás)

-          a mnoho mnoho dalšího

Soutěžní filmy budou letos se zaměřením na německý film (přes 50 celovečerních snímků),  soutěžit budou ale i filmy z pro nás netradičních zemí, jako jsou Dominikánská republika, Libanon nebo Nepál.

ZLÍN FILM FESTIVAL se bude i v letošním roce prezentovat nezaměnitelným vizuálním pojetím. Výtvarnou koncepci 55. ročníku, inspirovanou kaleidoskopem, i festivalovou znělku navrhl zlínský rodák Petr Nikl. Tato výrazná a všestranná osobnost české kulturní scény se představí také ve své autorské divadelní hře Jsem tvůj zajíc -  28. května od 19.00 v aule Academiacentra.

A jestli nechcete čekat na náhodu, tak i letos jsou každý den připravena setkání s nejzajímavějšími hosty festivalu.  Zpěváci, hudební skupiny, herci, režiséři, výtvarníci a další významní festivaloví hosté se během celého festivalu budou neúnavně podepisovat svým fanouškům  každý den vždy od 17.00 hodin v prostorách obchodního a zábavního centra Zlaté jablko na náměstí Míru. Tak až své hvězdy potkáte, nezapomeňte hezky pozdravit!

Více informací najdete na: www.zlinfest.cz

Kontakt

COUNTRY RADIO, Vinohradská 3217/167, 100 00 Praha 10 - Strašnice
tel.: 210 323 333