Svátek má Johana

21/14 °C

Franta Šťastna

Franta Šťastna

Právě hraje:
HOBOES
TAK UŽ MI MÁ HOLKA MÁVÁ

20:00 - 23:59

Živé vysílání

RECEPTY od naší Šárky

RECEPTY od naší Šárky

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu Suroviny: 1 vepřové koleno, sůl, černé pivo, Na marinádu: 150 ml 10° černého piva, 2 lžíce třtinového cukru, čerstvý zázvor asi 2 cm, 4 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

1. V kastrůlku zahříváme pivo s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rozetřený česnek, nakrájený zázvor a na mírném ohni vaříme asi 8 minut. Dále přidáme kečup, hořčici a sójovou omáčku, řádně promícháme a ještě asi 5 minut za stálého míchání vaříme.

2. Koleno na jedné straně nařízneme až ke kosti, dále nařezáváme kůži po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se sůl vetřít do všech zářezů. Osolené koleno přendáme do mísy, potřeme marinádou a opět se snažíme jí co nejvíce vetřít do všech zářezů. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v chladu marinovat.

3. Koleno přendáme do pekáče, vytřeme veškerou marinádu, dáme do pekáče na koleno, podlijeme černým pivem. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme asi 20 minut péct.

4. Pak snížíme teplotu na 150°C a necháme za občasného podlití pivem, nebo přelévání výpekem péct 2-3 hodiny. Podáváme s pečivem jak teplé tak i studené a zapíjíme dobře vychlazeným pivečkem.

 

 

Kontakt

COUNTRY RADIO, Říčanská 3, 101 00 Praha 10
tel.: 251 024 111

© 2000-2019 Country Radio
MEDIA CLUB, s.r.o.
sídlo: Na Žertvách 132/24, Libeň, 180 00 Praha 8
spisová značka: C 204565 vedená u Městského soudu v Praze